Veelgestelde vragen

Aankoop & Betaling

Hoe kan ik een spelcode voor een city game aankopen?

Ga naar ‘Onze city games’ pagina, kies je favoriete game en klik op ‘Boek deze city game’. Vervolgens kan je de gewenste stad, taal en het aantal teams/toestellen aangeven. Na het invullen van je persoonsgegevens druk je op ‘Bestel je city game’ en wordt je automatisch doorgestuurd naar het betaalsysteem. Let op: na de definitieve aankoop, kunnen de gekozen spelaspecten, zoals het aantal teams, niet meer worden gewijzigd.

Welke betalingsmethodes zijn er voor de aankoop van een city game?

De bestelling van een city game verloopt alleen via ons online betaalsysteem.

Kan ik ergens controleren of de aankoop van de city game is gelukt?

Als je een city game via onze website hebt besteld, ontvang je als bevestiging een mail op het door jou opgegeven mailadres met alle gegevens.

Er is iets tussengekomen op de geplande datum; kan ik mijn geld terug krijgen?

De games van Game it Yourself blijven een jaar geldig en kunnen op een ander moment alsnog worden gespeeld. Je ontvangt dus geen geld terug voor een aangekochte game, maar je kan de game gewoon op een andere dag spelen

Kan ik achteraf betalen?

Jullie persoonlijke spelcode wordt pas aangemaakt, nadat er een game is besteld en betaald via ons online betaalsysteem. Achteraf betalen gaat dus niet lukken.

Kan ik een offerte ontvangen?

Game it Yourself stuurt geen aparte offertes. Alle informatie en tarieven zijn duidelijk terug te vinden op onze website en de detailpagina van de gewenste game.

Kan ik een factuur ontvangen?

Game it Yourself stuurt in principe geen facturen. Mochten jullie een gespecificeerde factuur willen ontvangen, dan komen er tot 10 spelcodes €25 administratiekosten bij. Vanaf 10 spelcodes ontvang je kosteloos een gespecificeerde factuur. Vraag deze altijd apart aan via play@gameityourself.nl.

App

Zijn er kosten verbonden aan het downloaden van de app?

De app is gratis te downloaden via de Google Play of de App Store. Je hebt natuurlijk wel een spelcode nodig om onze city games te kunnen spelen en deze is alleen te bestellen via Game it Yourself.

Ik kan de app niet vinden. Wat moet ik doen?

Na de bestelling ontvang je een mail met alle gegevens, waaronder een rechtstreekse downloadlink naar de app. Als je de app niet kunt vinden in de Google Play of de App Store, dan voldoet je toestel hoogstwaarschijnlijk niet aan alle vereisten om het spel te kunnen spelen. Informeer bij je medespelers om hun toestel te gaan gebruiken voor het installeren van de app en het spelen van de city game.

Device

Hoeveel toestellen hebben we nodig?

Afhankelijk van de city game, speel je het spel in 1 of meerdere teams. Je hebt slechts 1 smartphone of tablet per team nodig. Bepaal altijd van tevoren met hoeveel teams/toestellen je gaat spelen. Want het aantal teams dat je opgeeft, bepaalt het aantal keren dat je kunt inloggen met dezelfde spelcode en na de definitieve aankoop kan dit niet meer worden gewijzigd.

Wat zijn de technische vereisten per toestel om een city game te kunnen spelen?

Onze city games kunnen gespeeld worden op toestellen met besturingssysteem Android en iOS.

Android toestellen
Minimaal Android 10
GPS functie (hoge precisie)
Mobiel internet (min. 4G) via eigen provider
Google Play Services moet geïnstalleerd zijn
iOS toestellen
Minimum iOS 12.2
GPS functie (hoge precisie)
Mobiel internet (min. 4G) via eigen provider
Kan je in éénzelfde spel met een iPhone en Android toestel spelen?

Tijdens een city game van Game it Yourself kan er tegelijkertijd met een iPhone en Android toestel in éénzelfde spel worden gespeeld.

Kan je ook met een tablet spelen?

Je kan zowel op smartphones als tablets spelen. Zorg in ieder geval voor een 4G-verbinding.

Kan je met een Windows Phone spelen?

De city games van Game it Yourself zijn alleen beschikbaar voor toestellen met het besturingssysteem Android en iOS.

Hoeveel data verbruik je tijdens een city game?

Voor de grootte van de datalimiet per city game kun je rekenen op ongeveer 50 MB per toestel.

Moet elke speler over een smartphone beschikken?

Voor het spelen van een city game van Game it Yourself heb je slechts 1 toestel per team nodig.

Hoe moet je je toestel instellen?

Na de bestelling van een city game, ontvang je onze mail met instructies en moet de app geïnstalleerd worden. Tijdens het spelen van de city game, moet je 4G-verbinding en de GPS-functie (hoge precisie) aan staan. Als je in het buitenland speelt, moet tevens de data roaming ingeschakeld zijn (tegen extra kosten).

Kan ik toestellen huren bij jullie?

De city games zijn alleen te spelen op jullie eigen toestellen.

Hoe & Wat

Hoe werkt een doe het zelf game?

Bij een doe het zelf game ben je eigen baas! Jullie zijn volledig vrij om te bepalen wanneer je inlogt met onze spelcode. Bovendien bepaal je zelf de teamgrootte en het aantal teams. Ideaal toch?!

Game it Yourself biedt alleen doe het zelf games aan. Voor buiten onze city games op eigen mobiel of tablet. Voor binnen onze online games op de pc of laptop.

Wat is een city game?

Een city game is een stadsspel dat wordt gespeeld in ‘reallife’ met een (binnen)stad als décor. Een city game speel je buiten op je smartphone of tablet. Ideaal als uitje met het gezin, de familie, vrienden, collega’s of teamgenoten.

Wat heb je nodig om een city game te spelen?

Zorg in ieder geval voor een volledig opgeladen smartphone of tablet per team, die geschikt zijn om onze city games te spelen. Voor een enkele city game heb je een pen en kladblokje nodig.

Hoe lang duurt een city game ongeveer?

De tijdsduur van onze city games bedraagt ongeveer anderhalf tot twee uren, afhankelijk van de gekozen city game. De eventuele vooraf- en napraat is hierin niet meegenomen.

Wat zijn de kosten om een doe het zelf city game te spelen?

Je betaalt bij Game it Yourself een prijs per team en dus geen per persoonsprijs. Afhankelijk van de gekozen game en het aantal deelnemers ligt de gemiddelde prijs doorgaans op ongeveer een tientje per deelnemer.

Welke spellen kan ik allemaal spelen?

Op dit moment zijn er 3 doe het zelf spellen actief: Sherlock, Wedding Game en Escape Game. Deze zijn te spelen in nagenoeg elke stad in Nederland.

Hoe lang blijft de door ons bestelde city game geldig?

Een city game van Game it Yourself blijft in principe een jaar geldig. Wel kan de game, vanwege updates, zijn aangepast. Wij raden daarom aan om de bestelde game binnen een half jaar na aankoopdatum te spelen.

Wat is het verschil tussen een city game en een online game?

Een city game speel je buiten op je smartphone of tablet, vaak in het centrum van een stad. Een online game speel je binnen, vanachter je pc of laptop.

Resellers & Developers

Ik heb een accommodatie en wil jullie games graag aanbieden aan onze klanten. Welke mogelijkheden zijn er?

Heb je een locatie, zoals een restaurant, café, camping o.i.d. of een buro in de vrijetijdsindustrie en ben je geïnteresseerd om onze games vaker aan te bieden aan jouw doelgroep? Neem graag contact met ons op.

Ik heb een gave game ontwikkeld, die ik graag via jullie platform wil aanbieden, kan dat?

Ben je als ontwikkelaar werkzaam in de game industrie of elders en heb je een toffe city game of online game die je via ons platform wilt aanbieden aan een breed publiek? We horen ’t graag.

Tijdens het spelen van de city game

Wat kan ik doen als er iets fout loopt tijdens de city game?

Na bestelling van de city game, ontvang je van ons een mail met alle benodigde gegevens, waaronder een noodnummer, mocht er iets fout lopen tijdens de game.

Kan het spel gepauzeerd worden?

De city games van Game it Yourself kunnen niet gepauzeerd worden. Gemiddeld genomen is er voldoende tijd om de city game af te ronden. Alleen de Escape Game blijft, net zoals bij een escaperoom, een race tegen de klok…

Wat als de batterij van mijn toestel leeg is? Kan ik in dat geval verder spelen op een ander toestel?

Bij een leeg toestel kan er niet verder worden gespeeld op een ander toestel en is het game-over… Kortom, zorg voor maximaal opgeladen batterijen bij de start van de city game. Wanneer je weet dat de batterij van je toestel snel leeg loopt, is het handig om een extra batterij of powerbank mee te nemen.

Hoe ontvangen we de resultaten en uitslag van de gespeelde city game?

De antwoorden en/of samenvatting van de gespeelde city game ontvang je pas na afloop van de game op het gespeelde toestel.

Voor wie & met hoeveel

Wat is het minimum en maximum aantal teams om een city game te spelen?

Onze city games kunnen al in één team gespeeld worden. En bij meerdere teams: er zit geen maximum aan het aantal opgegeven teams. Voor city games geldt over het algemeen: hoe meer teams, hoe meer competitie en vreugd.

Bepaal altijd van tevoren met hoeveel teams je gaat spelen. Na de aankoop kan dit niet meer gewijzigd worden.

Welke city game raden jullie ons aan voor onze doelgroep?

Sherlock: ideaal als groepsuitje met familie, vrienden, vriendinnen, collega’s, studie- of teamgenoten. Ook als er kinderen bij aanwezig zijn, is Sherlock een leuke, interactieve city game met hilarische momenten.

Wedding Game: de ideale invulling voor een vrijgezellenfeestje of vrijgezellenweekend voor vrouwen.

Escape Game: voor de liefhebbers van escaperooms en breinkrakers; kraak de code binnen de tijd… minder geschikt voor jonge kinderen.

Met hoeveel personen per team raden jullie aan om te spelen?

Voor de Escape Game en Sherlock raden we aan om met niet meer dan 4 personen per team te gaan spelen. Voor de Wedding Game raden we aan om met niet meer dan 6 personen te gaan spelen. Er zit geen maximum aan het aantal opgegeven teams.

Hoeveel spelcodes heb ik nodig?

Per bestelde city game heb je slechts 1 spelcode nodig. Bepaal echter altijd van tevoren met hoeveel teams je gaat spelen. Want het aantal teams dat je opgeeft, bepaalt het aantal keren dat je kunt inloggen met dezelfde spelcode.

Let op: na de definitieve aankoop kan dit niet meer worden gewijzigd.

Kan je een city game ook met kinderen spelen?

Sherlock is een gevarieerde city game; ideaal om met de familie of het gezin te spelen. Dus ook als er kinderen bij aanwezig zijn; een leuke, interactieve city game met hilarische momenten. Let op: kinderen altijd onder supervisie van volwassenen.

Kan je ook spelen als je zwanger of slecht ter been bent?

Tijdens een city game wandel je door het centrum van de stad en sta je hier en daar stil om iets op te lossen etc. De tijdsduur van onze city games bedraagt ongeveer anderhalf tot twee uren, afhankelijk van de gekozen city game.

Gemiddeld genomen is dit goed te doen voor mensen die zwanger of minder goed ter been zijn, maar we raden je aan om dit voor te leggen aan de betreffende persoon.

Onze online games kunnen gewoon binnen, thuis of op kantoor gespeeld worden.

Voorbereiding

In wiens handen ligt de organisatie van de door ons gekozen city game?

Bij een doe het zelf city game ben je eigen baas en dus ook zelf de spelleider/organisator. Of natuurlijk samen met je mede-organisator. Er is dus geen externe spelleider aanwezig.

Om een vlot verloop te garanderen, is het aan te raden om als organisator(en), alle spelinstructies om de city game te kunnen installeren en te spelen, goed door te nemen. Zo weet je waar op moet letten en kan je de spelregels uitleggen aan je medespelers.

Kan ik als organisator meedoen aan de game of weet ik alle antwoorden al?

De city games van Game it Yourself zijn zo gemaakt dat je, als organisator, ook zelf kan meedoen. De antwoorden en/of samenvatting van de gespeelde city game ontvang je pas na afloop van de game op het gespeelde toestel.

Kan ik vooraf een handleiding bekijken van de city game?

Na de bestelling van je city game ontvang je van ons een mail, met o.a. de handleiding van het spel dat je gaat spelen. Zo weet je waar op moet letten en kan je de spelregels uitleggen aan je medespelers.

Hoe kunnen de andere teams aansluiten bij de city game die ik heb aangekocht?

Alvorens je tot bestelling overgaat, bepaal je eerst de stad en het aantal teams. Vervolgens ontvang je van ons alle gegevens met o.a. het spelgebied. Nadat jullie een datum en tijdstip hebben geprikt, spreek je af in het spelgebied en kan het spel beginnen.

Wat moet ik zelf regelen voor een doe het zelf city game?

Nadat je onze city game hebt besteld, ontvang je een mail met alle gegevens. Een goede voorbereiding is in dit geval het hele werk, dus neem alles goed door. En voor de rest hoef je eigenlijk alleen een datum te prikken en een verzamelplek aan te wijzen. Zo simpel is het!

Wat moeten we zeker niet vergeten, voordat we gaan spelen?

Zorg in ieder geval voor volledig opgeladen toestellen, die bovendien geschikt zijn om onze city games te spelen.

Voor een enkele city game kan een pen en kladblokje handig zijn.

Laat je medespelers ook weten dat ze het beste makkelijke kleding en schoenen kunnen aantrekken, zodat ze zonder problemen kunnen rondlopen in de stad.

En voor jullie veiligheid: kinderen altijd onder begeleiding van volwassenen en let op het verkeer!

Waar

In welke plaatsen kunnen we een city game spelen?

De games zijn te spelen in de grotere plaatsen van Nederland en België. Selecteer je favoriete city game en klik op ‘Boek deze city game’. Vervolgens kan je in het drop-down menu je gewenste plaats kiezen.

Krijg ik van tevoren een plattegrond, zodat we weten in welk gebied de city game zich afspeelt?

Zodra jullie de bestelling hebben afgerond, ontvang je van ons een mail met alle gegevens, waaronder een plattegrond van het spelgebied in het centrum van de stad.

Wanneer

Wanneer kunnen wij een city game spelen?

Een city game kan elke dag gespeeld worden op een tijdstip dat jullie het beste uitkomt. Om overlast te voorkomen, raden we het af om ’s avonds laat of ’s nachts te spelen.

Als we vandaag een city game bestellen, kunnen we dan ook nog vandaag spelen?

Spelen op dezelfde (bestel)dag is prima mogelijk. Natuurlijk raden we je wel aan om de uitleg van de city game van tevoren goed door te nemen.

Er wordt slecht weer voorspeld op de geplande datum; wat nu?

Zijn de weersverwachtingen niet ideaal; dan kunnen jullie gewoon op een ander tijdstip of een andere dag spelen. Een city game van Game it Yourself blijft in principe een jaar geldig.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies